PELERINAJ LA SF. SPIRIDON – FACATORUL DE MINUNI

 

Insula Corfu sau Kerkira, cum este cunoscuta in randul grecilor, este numita adesea "insula Sfantului Spiridon" nu pentru ca acesta s-ar fi nascut si ar fi trait aici. Se numeste astfel pentru ca Dumnezeu a randuit ca moastele Sfantului Spiridon sa fie aduse acum mai bine de jumatate de mileniu pe aceasta insula, unde sunt pastrate cu cinste pana in zilele noastre.

Paradoxal, Insula Corfu este locul unde Sfantul Spiridon nu a pasit in timpul vietii sale pamantesti, dar o va face, in chip tainic, odata cu aducerea sfintelor sale moaste pe aceste meleaguri, dupa cum ne stau drept marturie papucii sai din matase care se tocesc. Aceasta minune face ca Sfantul Spiridon sa fie cunoscut in intreaga lume ortodoxa ca sfantul calator sau sfantul care isi paraseste racla.

Traseu:Kalambaka-Corfu–Patras-loutraki-Atena-Eghina-Evia-Paralia-Katerini-Salonic

 

ZIUA 1: Plecare din Bucuresti ora 19.00 pe traseul: Russe, Sofia, Promahonas, Ouranoupolis.

ZIUA 2:  Optional: se incepe programul, cu o frumoasa Croaziera in jurul Muntelui Athos, unde barbatii pot intra sa viziteze manastirile din „Gradina Maicii Domnului”. Vizitarea Manastirii Suroti langa Salonic, unde se afla Mormantul Sf. Paisie Aghioritul si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Timp liber pentru shopping sau plimbare pe malul Marii Egee. Cazare Paralia Katerini.

ZIUA 3: Mic dejun. Se viziteaza Complexul Monahal Meteora si scurta oprire la Atelierul  de Icoane Bizantine Zindros, unde  pelerinii vor descoperi arta confectionarii icoanelor in stil bizantin. Deplasare pe Valea Tempi la M-rea Sf. Mc. Paraschevi care adaposteste izvorul tamaduitor al bolilor de ochi. Plecare spre Igoumenitsa si traversare cu ferry-boatul in insula Corfu. Cazare Corfu.

ZIUA 4: Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie in Biserica cu moastele Sf. Spiridon, mare facator de minuni. Vizita la Manastirea Paleokastritsa cu icoana Maicii Domnului si Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa. Timp liber la dispozitia pelerinilor pentru eventualele cumparaturi din zona comerciala.  Plecare cu ferry-boatul spre Igoumenitsa si continuare spre Patras. Cazare Patras.

ZIUA 5: Mic dejun. In Patras vizita la Catedrala  Sf. Andrei unde se afla capul si crucea Sf. Apostol Andrei. Deplasare spre Peninsula Peloponez (in zona sunt 70 din cele 480 manastiri ale Greciei) – inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Malevi si Sf. Teodora de la Vasta. Canalul Corint la Manastirea Sf. Patapie din Loutraki. Plecare spre Atena. Tur panoramic Atena: Complexul Acropole, Dealulul Likavetus, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia. Cazare Atena.

ZIUA 6:  Mic dejun. Optional: Vizita la Manastirea Sf. Mare Mucenic si tamaduitor de boli grave  – Efrem cel Nou. Traversare cu ferry-boatul din Portul Pireu catre Insula Eghina, unde se afla Moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul. Se viziteaza biserica Sf. Nectarie si Sf. Ecaterina. Plecare spre Portul Pireus si se continua traseul spre insula Evia, orasul Prokopie – unde se afla Biserica cu Moastele Sfantului Ioan Rusul. Cazare in Evia.

ZIUA 7: Mic dejun. Biserica cu Moastele Sfantului Ioan Rusul. Vizitarea Manastirii Cuviosul David Batranul. Traversare cu ferry-boatul la Manastirea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si multe alte Sfinte Moaste. Timp liber pentru shopping sau plimbare pe malul Marii Egee. Cazare Paralia Katerini.

ZIUA 8: Mic dejun. Se continua pelerinajul cu orasul Salonic.  Manastirea Sf. Dimitrie izvoratorul de mir unde se afla moastele Sf. Anisia, Biserica Sf. Sofia cu moastele Sf. Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe. Tur panoramic Salonic pe traseul – Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, B-dul Egnatia, B-dul Expozitiei,Turnul Alb, P-ta Aristotel, statuile ecvestre Constantin cel Mare si Alexandru cel Mare. Plecare spre tara. Sosire in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click aici.

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>