Cele mai frumoase atractii turistice din Israel

Te-ai gandit vreodata sa faci o excursie in Israel, pentru a vedea cat de frumos este acest loc? Din aceasta lista oricine poate vedea ca Israelul are o multime de atractii turistice. Dupa cum stie fiecare, statul Israel modern isi are radacinile religioase pe teritoriul Israelului biblic si odata ce calatorim pe aceste meleaguri vom putea sa invatam istorie mai in detaliu, sa rememoram faptele biblice si sa cunoastem, la propriu, locurile mentionate in Biblie. Haideti sa vedem care sunt acesta!

 

10. Akko/Acre

 

http://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/akko.jpg  http://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/akko3.jpg

 

 

               Vechiul oras Acre/Akkro este cel mai mare oras imprejmuit de ziduri de pe tarmurile golfului Haifa. Ca cel mai mare port natural din Galileea si din Israel, poarta pe umerii sai o lunga istorie de cuceriri si de imperii. A fost una din fortificatiile si porturile cele mai importante ale cruciatilor. Acre a fost un port important in Orientul mijlociu, fiind la acelasi nivel cu Alexandria si Constantinopol. Astazi gazduieste, in principal, vase de pescuit de mici dimensiuni. Ca parte din imperiul israelian, Acre a fost incorporat in imperiul lui Alexandru cel mare dupa cucerirea acestuia in 332 i.e.n. Orasul a fost, pana la urma, asediat de catre regele egiptean Ptolemeu al II-lea, care-l redenumeste in Ptolemias in secolul al II-lea e.n. 

              Acest nume a ramas pana la cucerirea musulmana din secolul al VII-lea e.n., cand a revenit la numele antic. Confuzia asupra a cum sa se numeasca orasul a dus la compunerea numelui, dupa cucerirea cruciatilor din 1104, devenind un oras cunoscut sub numele de St. Jean d’Acre sau, pe scurt, Acre. Napoleon a debarcat in Palestina si a asaltat Acre in 1799, dar nu a reusit sa cucereasca orasul. In cele din urma, campania sa din Orientul mijlociu a esuat, retragandu-se astfel in Franta.

 

9. Marea moarta

       http://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/dead-sea3.jpghttp://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/deadsea2.jpg                           

 

               Suprafata Marii moarte este undeva la 400 de m sub nivelul marii. Fundul marii, in zona cea mai adanca se gaseste la peste 700 de m sub nivelul marii. Marea moarta are una din cele mai sarata ape de pe planeta; aproape 35% din aceasta apa reprezinta sare dizolvata! Aceasta mare nu are nici o sursa de apa, fiind complet inconjurata de uscat, astfel devenind din ce in ce mai sarata, odata cu adancimea. Adanc in Valea Ioardanului si la 55 de km sud de Amman se gaseste Marea moarta, unul din cele mai mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din intreaga lume.

                  Reprezinta cel mai jos corp de apa de pe planeta, cel mai jos punct de pe planeta si sursa cea mai bogata in sare naturala de pe tot mampamondul, ascunzand minunate comori ce s-au acumulat de-a lungul a mii de ani. Vorbind dintr-o perspectiva stiintifica, apa marii contine mai mult de 35 de minerale diferite, care sunt esentiale pentru sanatate si pentru ingrijirea pielii corpului. Marea furnizeaza, de asemenea, materia prima pentru renumitele bai saline din Marea moarta iordaniana si pentru produsele consmetice comercializate in toata lumea.

 

8. Eilat

  http://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/Eilat.jpghttp://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/eilat5.jpg

 

             Un oras statiune de 20000 de locuitori si un port aglomerat ce uneste marea cu desertul, Eilat se afla in extremitatea sudica a Israelului. Soarele straluceste intotdeauna in Eilat (ploua cumulat, aproape 6 zile pe an), iar media temperaturilor zilnice rar scade sub 21°C, chiar si in iarna. Cea mai mare atractie in Eliat o reprezinta scufundarile in Marea Rosie (de fapt intr-o extensie a marii, numita golful Eilat sau Aqaba), in una din cele mai spectaculoase rezervatii subacvatice. Poti vedea corali si pesti colorati stralucitor si de asemenea, poti admira orice, de la veninosul peste leu, pana la murena, rechin, broasca testoasa marina sau diavolul de mare (Manta birostris). Imaginile ametitoare ale Muntilor Rosii si apa cristalina a Marii Rosii invaluie glorios o asemenea experienta. Eilat aduce vizitatorilor o relaxare totala prin frumusetea desertului. Toate acestea, impreuna cu nesfarsitul soare si placuta, calda iarna, face Eilatul unul din orasele turistice israeliene de varf, preferat atat de catre turistii straini (in special europeni), cat si de cei istraeliti.

 

7. Haifa

  http://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/haifa.jpg

 

               Haifa se situeaza pe si in jurul frumosului munte Carmel, aproape de golful Haifa in nordul Israelului (…) Prima poza este o parte din zona industriala a golfului Haifa (la poalele muntelui Carmel), asa cum se vede din cartierul Nave Sha’anan de pe muntele Carmel. Un raport din 2007 al municipalitatii din Haifa a cerut construirea de mai multe hoteluri, o linei de feriboturi intre Haifa, Acre si Caesarea, dezvoltarea ariei vestice a portului ca o zona de recreere si distractie si extinderea aeroportului si a portului local pentru a se adapta traficului aerian international si a croazierelor navale.

 

6. Ierusalim

   http://zeceintop.ro/wp-content/uploads/2010/09/jerusalem-jer151.jpg

 

            Toate ramurile guvernului israelian sunt localizate in Ierusalim, inclusiv parlamentul unicameral israelian (Knesset) si curtea suprema. Orasul este resedinta pentru Universitatea Evreiasca si pentru muzeul Israelului cu Altarul Cartii. Gradina zoologica biblica din Ierusalim este catalogata ca cea mai importanta atractie turistica pentru israelieni. Popularul station Teddy este considerat unul dintre stadioanele de top din tara. Ierusalimul joaca un rol important in iudaism, crestinism si islamism. Anuarul statistic al Ierusalimului in anul 2000 cuprindea 1204 sinagogi, 158 de biserici si 73 de moschei. Reperele religioase din Ierusalim raman si astazi in varful preferintelor turistilor straini, cu o majoritate care viziteaza Zidul Pangerii (Zidul vestic) din vechiul Ierusalim.

 

5. Marea Galileei

   

 

             Marea Galileei (Lacul Tiberiada) are o clima calda si uscata, apa dulce si o atmosfera calma. Aceasta o face un taram de vacanta favorit. Aproape in toata perioada anului lacul, de jur-imprejur, este plin de vizitatori; in special in weekenduri, cand vin multi turisti locali. Lacul este inconjurat in intregime de plaje publice si private si de hotelurile inalte din Tiberias. Marea Galileei, cunoscuta israelitilor si ca Lacul Kinneret, are dimensiuni de doar 21 km cu 11 km, dar este unul dintre corpurile de apa cele mai cunoscute din lume.

            Se spune ca pe aceste tarmuri Iisus a tinut predici si a facut miracole. Multe situri sunt localizate in jurul lacului, inclusiv Capernaum, casa a cel putin cinci din cei 12 discipoli. Biserica Fericirilor se spune ca este in locul Predicii de pe Munte, iar Tabgha se crede ca este locul unde Iisus a hranit 5000 de persoane cu cinci paini si doi pesti, fiind numit Biserica Inmultirii. Orasul Migdal, din apropierea lacului, este orasul Mariei Magdalena.

 

4. Muntele Tabor

 Muntele Tabor este un deal ce se inalta la 500m deasupra vaii Jezreel, in Galileea. Datorita locatiei strategice de-a lungul drumului de la nord la sud, a fost o importanta fortareata in vremurile stravechi. Crestinii au identificat o piatra deasupra muntelui, ca fiind Schimbarea la Fata a lui Cristos, prin secolul patru e.n. Muntele Tabor este localizat in Galileea de jos, la capatul estic al vaii Jezreel, 17 km vest de Marea Galileei, in Israel. Multi crestini cred ca este locul Schimbarii la Fata si locul bataliei dintre Barac si ostile lui Iabin, conduse de Sisera. Muntele Tabor poate fi vazut de la kilometrii distanta, iar de deasupra lui se pot surprinde imagini minunate ale vaii Jezreel, aratand totodata si importanta sa strategica. Zidurile din secolul al XIII-lea, se pot vedea inca in jurul varfului, care este impartit in zona greco-ortodoxa (nordest) si zona latino-catolica (sudest).

 

 

3. Tel Aviv

 

   

 

               Aceste cuvinte fac referire la marele oras Tel Aviv – Yaffo (Yaffo sau Jaffa – reprezinta orasul vechi, antic aflat partea sudica a Tel Avivului). Viziteaza Tell Aviv si bucura-te de nisipoasele si animatele sale plaje, chiar si in lunile de iarna. (…) vei fi incantat de vremea linistita. Stilul Bauhaus unic al cladirilor din Tel Aviv i-a adus renumele de “orasul alb”, iar din 2003 acestea au intrat in Patrimoniul UNESCO. Imbogateste-te cu cultura cladirilor si cu bunurile istorice ale primului oras evreiesc. Povestea Tel Avivului este strans legata de insasi renasterea Israelului modern. Dar Tel Aviv nu este doar istorie. Astazi este unul din orasele cele mai pline de viata prin care ai putea trece. Te poti bucura de o foarte bogata viata de noapte. Fie ca esti in club, restaurant, cafenea sau baruri pentru fumatori, Tel Aviv are ceva pentru tine.

 

2. Tiberias

 

   

 

                 Tiberias (Tiber) a fost o destinatie populara pentru turisti de mai bine de 2000 de ani. Inca de pe vremea romanilor, aceast spa (loc de odihna balneoclimateric) de recreatie, construit in jurul a 17 izvoare de apa minerala fierbinte, la peste 180 de m sub nivelul marii, se bucura de vizitatori din toate colturile lumii vechi. Dupa ce Herodot Antipas (unul din cei trei fii ai lui Herodot ce mare, care a divizat Palestina, dupa moartea tatalui sau) l-a construit, orasul a fost numit Tiberias, in onoarea imparatului roman Tiberius.

Multe biserici au fost construite in afara zidurilor orasului vechi. Ocazional se tin concerte in modesta Biserica de bazalt a Scotiei, ctitorita de Dr. David Watt Torrance – de asemenea, fondatorul primului spital din Tiberias, sau in luxuriantele sale gradini de pe tarm. Peste drum se afla Hotelul Scotian (Scots Hotel), folosit adesea de pelerinii crestini.

 

1.     Nazaret

 

   

 

                Nazaret este un oras de aproximativ 60000 de locuitori in nordul Israelului, la aproximativ, 140 de km de Ierusalim. Este capitala regiunii nordice a tarii si cel mai mare oras arab din Israel. Iisus a crescut in Nazaret impreuna cu mama Sa Maria, astfel orasul devenind unul din multele situri de pelerinaj crestine din Tara Sfanta. O vizita reala in Nazaret este mai mult decat un tur al orasului vechi. Una din regulile de baza in a cunoaste Nazaretul este de a-i intelege peisajul inconjurator: o burta in forma unei potcoave, a carei fata concava cade abrupt in campiile din vale. Inima Nazaretului o reprezinta Vechiul Oras, ce este cuprins in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 

 Ordinea destinatiilor turistice din aceasta lista este intamplatoare, lasandu-va pe voi sa o alegeti. De aceea sunteti invitati sa scrieti la comentarii ordinea preferintelor voastre.

 

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>