CIRCUIT ISRAEL – EGIPTUL MARE – IORDANIA

        Marea Piramidă din Gizeh este localizată pe Platoul Gizeh - orașul Gizeh, necropola anticului Memphis, actualmente parte a capitalei Cairo.

Aceasta este singura minune a lumii ce nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeților. Este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculații referitoare la formă, mărime și prezentare. Este cea mai veche și totuși singura care a supraviețuit timpului. Contrar părerii generale, numai Marea Piramidă a lui Khufu (Cheops), nu toate cele trei Mari Piramide, se află pe lista celor șapte minuni ale lumii antice.

Astăzi, Marea Piramidă este inclusă, împreună cu celelalte piramide și cu Sfinxul, în regiunea turistică a Platoului Gizeh. De asemenea, în zona aceasta se află muzeul ce găzduiește misterioasa Barcă Solară, descoperită abia în 1954, lângă partea de sud a piramidei. Această barcă se presupune că a purtat corpul lui Khufu în ultima sa călătorie, înainte de a fi înmormântat în piramidă. Se poate de asemenea să fi servit și ca mijloc de transport în viața de apoi, conform credințelor antice egiptene.

 

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Ein Karem

Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agenţiei  cu 3 ore inainte de plecare.  Decolare din Bucuresti  la ora 10:45 cu sosire in aeroportul Ben Gurion – Tel Aviv la ora 13:20. Plecare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul unde  se viziteaza Biserica si Pestera cu locul Nasterii Sf. Ioan BotezatorulBiserica Vizitarii si Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Transfer la hotel. Cina si cazare Ierusalim/Bethlehem.  

ZIUA II:  Ierihon – Hozeva – Biserica Sf. Gherasim – Marea Moarta – Bethlehem

Mic dejun. Plecare spre Ierihon – cel mai vechi oras din lume, unde se vizitează: Aşezământul Românesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”(vedere panoramica).Optional : Mănăstirea Hozeva cu Moaştele Sfântului Ioan Iacob Romanul si Pestera Sf. Ilie Tezviteanu. Oprire la Marea Moartă pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Peşterile de la Qumran – vedere generală. Deplasare spre Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Optional: Sf. Mormânt – Participare la Sf. Liturghie,  plecare la ora 23:30. Cina si cazare Ierusalim/Bethlehem.

ZIUA III:  Bethlehem – Manastirea Sf. Sava – Ierusalim – Muntele Sion – Asezamantul Romanesc

 Mic dejun. Deplasare spre Biserica cu Pestera Sf. Nicolae, Biserica  Naşterii Domnului, Biserica Sf. Ecaterina, Pestera Fericitului Ieronim, Grota Pruncilor si Manastirea Sf. Teodosie, unde se afla mormantul Sf. Teodosie si ale mamelor urmatorilor Sfinti:  Sf. Sava, Sf. Teodosie, Sf. Cosma si Damian. Optional: Biserica Sf. Sava din desertul Iudeii.  In Ierusalim se viziteaza Muntele Sion – Foisorul cu “Cina cea de Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormantul Prorocului David, Zidul Plângerii. Plecare spre Asezamantul Romanesc – cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV: Ierusalim -  Muntele Maslinilor – Via Dolorosa -Bethlehem

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Maslinilor cu oprire la Biserica Sf. Ioan Botezătorul pe Muntele Eleon, Biserica Tatăl Nostru, unde Iisus i-a învăţat pe ucenici cum să se roage, Muntele Maslinilor, Biserica Dominus Flevit si Biserica Maria Magdalena. In continuare se viziteaza Biserica Sfântului Mormânt al Maicii Domnului cu Grota Tradarii, Grădina Gheţimani – locul mult iubit de Domnul,  unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Natiunilor, Valea Chedronului – vedere generala, unde se poate observa Locul Judecăţii de Apoi şi Poarta de Aur. Se continua cu Biserica Sf. Stefan,unde se afla Pestera si locul in care a fost batut cu pietre. Intrand pe poarta Sf. Stefan, cu emotie in suflet se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. In cetate, deplasare spre Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii si locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Timp liber pentru rugaciune la  Sfântul Mormânt. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA V: Eilat – Egipt – Sf Ecaterina

Mic dejun. Deplasare spre Eilat  de-a lungul tarmului Marii Moarte, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt (Marea Rosie si Golful Araba). Oprire in Eilat. Optional:Plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, unde puteti admira recifele de corali si viata subacvatica. Tur Panoramic Eilat. Se continua spre Peninsula Sinai. Cina si cazare Peninsula Sinai.

ZIUA VI: Sinai – Sf. Ecaterina – Ein Sokhna

Mic dejun. Optional: la ora 01.00 (noaptea), ascensiune pe Muntele Sinai unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci. Plecare spre Manastirea Sf. Ecaterina care este  considerata cea mai veche manastire din lume si este situata la 1.600 metri inaltime. Participare la Slujba si vizitarea Manastirii, unde se afla timp de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina – Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se viziteza muzeul si se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de ”argint” al Sf. Ecaterina. In drum spre Ein Sokhna se face o scurta oprire pentru a vizita Mănăstirea Sf. Pavel  din sec. V, unde se afla moastele Sf. Pavel Tebeul, Mănăstirea Sf. Antonie din sec. IV si mormântul în care se odihneşte Sf. Antonie cel Mare. Cina si cazare Ein Sokhna.

ZIUA VII: Ein Sokhna – Giza – Sfinx – Muallaka – Cairo

Mic dejun.  Vizitarea  Mănăstirii  Sf. Simeon Pantofarul. Tur panoramic al orasului Cairo cu oprire la cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continua vizita cu Sfinxul din Giza si Muzeul Egiptean. Deplasare in zona crestina  pentru vizita la Biserica El Muallaka – dedicata Fecioarei Maria. Oprire la Biserica Sf. Gheorghe unde se afla temnita, lantul si uneltele de tortura ale Sfantului. Deplasare  spre Biserica Sf. Serghie şi Vah  cu moaştele Sf. Serghie şi Vah şi ale Sf. Bashnouna,  la baza căreia se găseşte peştera in care a stat Sf. Familie, Biserica Sf. Fecioare Maria din El Zeitoun. Cină şi cazare Cairo.Optional: Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean.

ZIUA VIII: Alexandria – M-rea Sf. Paisie -  M-rea Sf. Mina – Cairo

Mic dejun. Deplasare spre Mănastirea Sf. Paisie cel Mare cu Sf. moaşte, Mănăstirea El Surian,unde se afla copacul Sf. Efrem Sirul şi părticele din mai multe Sf. moaşte, Mănăstirea El Paramous cu moaştele Sf. Maxim şi Dometie, Sf. Moise cel Negru şi ale Sf. Gheorghe.Vizitarea Catedralei Sf. Apostol şi Evanghelist  Marcu, unde sunt moaştele si Mormântul Sfantului, moaştele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor, oprire lângă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii,  Mănăstirea Sf. Mina cu moaştele Sf. Mina şi ale papei Chiril. Deplasare la Cairo. Timp liber pentru shopping in Bazarul Khan El Kalily. Cina si cazare Cairo.

ZIUA IX: Cairo – Muntele Sinai

Mic dejun. Plecare spre Manastirea 7 Fete, asezata pe locul unde evreii i-au învins pe Amalekiti, fiind ajutati de rugaciunile lui Moise si Aaron, avand hramul Sf. Moise. Cina si cazare Peninsula  Sinai.

ZIUA X: Egipt – Israel – Iordania – Wadi Rum – Petra

Mic dejun. Deplasare spre Israel-Eilat. Traversare in Iordania prin golful Aqaba. WADI  RUM – asa numita Vale a LUNII, un peisaj desertic vast care este format din chei inguste, arcade naturale, stanci inalte, rampe, zone foarte abrupte si caverne. Plimbare cu jeep-uri 4×4 prin desert. Optional: Se viziteza Petra – numit si “Orasul Pierdut” sapat in piatra roz, redescoperit in 1812. Este situat într-un canion adânc, iar intrarea in oras se face prin splendidul defileu colorat in 11 nuante naturale. Se pot admira Tezaurul, Mormintele Regale cu Mormântul Corintian, Mormintele Nabateene, Teatrul Roman, Biserica Bizantină. Cina si cazare Petra.

ZIUA XI: Madaba – Raul Iordan – Muntele Nebo – Amman

Mic dejun. Plecare spre Madaba care este cetatea cu multe referinte biblice si biserica cu mozaicul care infatiseaza harta  locurilor sfinte. Continuare spre locul real al botezului Domnului cu participare la botezul simbolic in Raul Iordan si vizita la Biserica Sf. Ioan Botezatorul. Deplasare spre Muntele Nebo – cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Tur Panoramic Amman. Cina si cazare  Amman.

ZIUA XII: Amman – Israel – Nazareth 

Mic dejun.Optional: Deplasare spre Jerash – (oras vechi de peste 3000 de ani i.e.n). Aici se poate admira Forumul si strada Cardo care are peste 200 de coloane in stil doric si ionic, unde  a stat o perioada si Sf. Apostol Pavel. Se va intra in Israel, prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Se continua traseul in Nazareth cu oprire la Biserica Buna  Vestire, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naşte pe Mesia, Izvorul Maicii Domnului si Cana Galilee. Plecare spre fabrica de aur si diamante pentru a vedea procesul de fabricare. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.

ZIUA XIII: Tiberias – Muntele Fericirilor – Tabgha – Capernaum

Mic dejun. Muntele Fericirilor – unde Iisus a rostit frumoasa predică a “Fericirilor” si unde s-a arătat înviat, instituind Taina Sfântului Botez. Optional: Muntele TaborBiserica Schimbării la Faţă, unde Domnul le-a arătat ucenicilor firea Sa Dumnezeiască. Optional: Plimbare cu  vaporasul pe Marea Galilee, pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se poate servi pranzul, gustand din “ Pestele Sf. Petru”. Tabgha – săturarea celor cinci mii de oameni cu doi peşti şi cinci pâini, Biserica Sf. PetruPescuirea Minunată, reprimirea Sfântului Petru în treapta apostoliei după lepădarea de pe Muntele Sion. Capernaum – oraşul lui Iisus, locul unde Domnul şi-a început activitatea Sa mesianică. Cină şi cazare Nazareth/Tiberias.

ZIUA XIV: Haifa – Tel Aviv

Mic dejun. Deplasare spre Haifa, unde se afla Biserica Stella Maris si se pot admira faimoasele gradini Bahai’ s. Continuare spre Tel Aviv – Jaffa cu timp liber pentru plimbare pe faleza  Marii Mediterane, se poate vizita Biserica Sf. Petru si ‘’Podul Dorintelor’’. Tur Panoramic Tel Aviv. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv, decolare la 18:10 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21:00.

 

 Optionale:

 

Taxi muntele Tabor – 10 euro/pers

Croaziera pe Marea Galileii cu pranz inclus – 30 euro/pers

Taxi Sf. Sava – 10 euro/pers

Taxi Hozeva – 10 euro/pers

Vaporasul cu fundul de sticla – 20 euro/pers

Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean – 40 euro/pers

Sf.Mormant – participare la Sf.Liturghie – 15 euro/pers

Iordania – Petra 50 euro/pers   

Jerash- aprox 20 euro/pers

Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click aici. 

 

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>