Craciun in Israel (Tara sfanta) – 2013 – Program economic

craciun israel

Te-ai gandit unde o sa-ti petreci sarbatorile de Craciun anul acesta? Iti propunem in premiera un pachet turistic de care te poti bucura la un pret special. Vei vizita cele mai importante obiective turistice din Israel si te vei delecta cu cele mai bune mancaruri traditionale la masa festiva organizata in ziua de Craciun.

Iata cum arata programul zilnic organizat de agentia noastra

 

ZIUA I 23.12: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Bethlehem

Intalnire la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora  10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul Tel Aviv la 13:20. Plecare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA II 24.12:  Ierihon – Hozeva - Marea MoartaBiserica Sf. Gherasim 

Mic dejun. Optional: Plecare spre Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”- vedere generala. Deplasare catre desertul Iudeii la  Manastirea Hozeva, care adaposteste  moastele Sf. Ioan Iacob Romanul. Pesterile de la Qumran – vedere generala din autocar. Timp liber la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Plecare spre hotel cu oprire la M-rea Sfantului Gherasim de la Iordan (45 euro/pers). In cursul serii participare la Sf. Liturghie din noaptea de Craciun la Biserica Nasterii Domnului (slujba va avea loc pe platoul din fata bisericii).  Cina si cazare Bethlehem.

Craciun in Israel

 

ZIUA III 25.12: Ierusalim - Bethlehem – Biserica Nasterii – M-rea Sf. Sava

Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie in cadrul Asezamantului Romanesc din Ierusalim – cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Deplasare spre Bethlehem unde se viziteaza  Biserica Nasterii Domnului, Pestera Fericitului Ieronim, Biserica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui.  Masa festiva la restaurant cu mancaruri si specialitati traditionale locale (se achita la fata locului aprox 15 euro/pers). Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe sfinte moaste si Biserica Campul Pastorilor – unde pastorii au primit vestea ca s-a nascut Mantuitorul in cetatea lui David. Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in Desertul Iudeii (10 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA IV 26.12: Ierusalim – Muntele Maslinilor – Drumul CruciiM-tele Sion

Mic dejun. Se incepe programul cu  Muntele Eleon unde se afla  Biserica ortodoxa cu hramul Inaltarea Domnului la cer si Biserica cu hramul A Doua  Aflare a Capului Sf. Ioan Botezatorul. Se continua cu Muntele Maslinilor, Valea ChedronuluiLocul Judecatii de Apoi si Poarta de Aur, Biserica Dominus FlevitGradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului.  Se intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventualele cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Vizita pe Muntele Sion cu oprire la Mormantul Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul lui David si Zidul Plangerii. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA V 27.12: Tiberias -  Raul Iordan –  Galileea – Muntele Fericirilor

Mic dejun. Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Raul Sf. Iordan -  in care a fost botezat Domnul Isus Hristos, oprire pentru baie si botez simbolic. Muntele Fericirilor – in acest loc Iisus a rostit frumoasa predica a Fericirilor si s-a aratat inviat, instituind Taina Sfantului Botez. Tabgha  – saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini. Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul  gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers). Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli  Petru si Pavel. Cina si cazare Tiberias/Nazareth.

 

ZIUA VI 28.12:  Muntele Tabor – Cana Galileii – Nazaret -  Haifa -Tel Aviv

Mic dejun. Optional: Muntele TaborBiserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea  Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Continuare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Continuare spre Haifa, unde se pot admira faimoasele gradini Bahai’s. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv, decolare la 17:40 cu sosire in Bucuresti – Otopeni la ora 20:35.

 

Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click aici.

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>