Idee de vacanta: Parcul National Avdat, din Israel

 Cu o istorie de mii de ani in spate, prin prisma referintelor biblice, o vacanta in Israel este o optiune de luat in considerare.

Si daca tot mergeti acolo puteti sa vizitati Parcul National Avdat, la circa 150 de kilometri de Tel Aviv, care s-a redeschis, dupa o perioada de trei ani, fiind inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Parcul se regaseste in zona de sud a Israelului. Ruinele de la Avdat arata in continuare o parte din vechiul oras care a fost intemeiat de comerciantii din vremurile de mult apuse care transportau smirna si tamaie, cu camilele.

In secolul al saptelea, orasul a fost distrus complet de un cutremur. In 2009 a fost vandalizat, de aceea a avut nevoie de reabilitare.

Veti avea ocazia sa vedeti cum era definita atunci notiunea de lux: aveau dusuri, camere cu aburi si multe lucruri surprinzatoare.

In Parcul National Avdat se mai gasesc si ruinele unui templu, care ulterior a fost transformat intr-o biserica. La Avdat s-au facut filmarile si pentru Jesus Christ Superstar. Veti mai putea vedea influente diferite, deoarece multe grupuri religioase diferite au locuit in Avdat, inclusiv crestini si musulmani.

 Ca sa mergeti in Israel nu aveti nevoie de viza, daca nu va lungiti mai mult de 90 de zile. Un bilet de avion de la Bucuresti la Tel Aviv costa undeva la 1.500 de lei, iar bugetul estimativ pentru sase zile este de aproximativ 700 de euro de persoana.

Urmatorul clip, intareste ideile prezentate in acest articol. Cu noi fiecare calatorie, e o bucurie!

Sursa: metropotam.ro

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>