Pelerinaj de suflet in Israel si Egipt

 
Prin acest pelerinaj in Israel si Egipt, veti avea posibilitatea sa vizitati cele mai importante locuri religioase, unde cultura si religia se imbina perfect, dandu-va posibiltatea sa simtiti magia primelor secole.
 
Pelerinaj Israel

 

Mai jos puteti consulta programul zilnic din cadrul pelerinajului, prin care ne propunem sa surprindem gusturile cele mai fine in materie de turism. Vom incepe calatoria prin vizitarea patriei lui Ioan Botezatorul, dupa care vom vedea Bethlehem, orasul nasterii Mantuitorului si alte obiective importante din imprejurimi. Dupa Israel, se va vizita Peninsula Sinai ( Egipt).

 

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Bethlehem

Intalnire la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 11:05 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul Tel Aviv la 13:45. Plecare spre Ein Karem- patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Se continua in Bethlehem, unde se viziteaza Biserica Nasterii Domnului si Biserica Sf. Ecaterina. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA II: Ierusalim – M-tele Maslinilor – Drumul Crucii 

Mic dejun. Plecare spre M-tele Eleon, cu oprire la Biserica Ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul, Muntele Maslinilor, Biserica Maria Magdalena, Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Sfantului Mormant al Maicii Domnului, Valea Chedronului – Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Se va intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Se ajunge in Cetatea Sfanta, unde se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si eventuale cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA III : Ierihon- Hozeva – Marea Moarta – Egipt (Peninsula Sinai)

Mic dejun. Optional: plecare spre Ierihon care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul (30 euro/pers). Oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran – vedere generala din autocar. Plecare spre Egipt. Cina si cazare Peninsula Sinai.

La ora 01:00 a.m. se va urca pe Muntele Sinai la o altitudine de 2.225 m. Se admira rasaritul si se poate vedea locul unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci.

 

ZIUA IV: Peninsula Sinai – Israel (Bethlehem)

Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie la Manastirea Sf. Ecaterina, considerata cea mai veche manastire din lume. Se viziteaza Manastirea, care se afla de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina – Moastele Martirei si ale Sf. Stefan Sinaitul, Fantana lui Moise si Rugul Aprins. Se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de `argint` al Sf. Ecaterina. Plecare spre Israel. Cina si cazare Bethlehem.

 

ZIUA V: Raul Iordan – Nazareth – Muntele Tabor – Cana Galileii 

Mic dejun. Raul Sf. Iordan – in care a fost botezat Domnul Isus Hristos, oprire pentru baie si botez simbolic. Optional : Muntele Tabor – Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca(10 euro/pers) . Continuare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Optional: Croaziera pe Marea Galileii pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul gustand din ` Pestele Sf. Petru` (30 euro/pers). Cina si cazare Tiberias/Nazareth.

 

ZIUA VI: Tiberias – Haifa – Tel Aviv

Mic dejun. Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Tabgha -saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini, Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Continuare spre Haifa,unde se pot admira faimoasele gradini Bahai`s. Plecare spre aeroportul din Tel-Aviv, decolare la 17:40 cu sosire in Bucuresti – Otopeni la ora 20:35.

 

Tarifele, promotiile, serviciile incluse si neincluse precum si informatiile necesare calatoriei le puteti consulta accesand site-ul agentiei aici.

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>