SCHIMBAREA LA FATA IN TARA SFANTA – PROGRAM ECONOMIC

     Manastirea Schimbarea la Fata, de pe Muntele Tabor, este o manastire greco-ortodoxa inchinata acelui eveniment din viata Mantuitorului, prin care oamenilor li s-a aratat lumina necreata a lui Dumnezeu. Muntele Tabor este locul unde "Vechiul este acoperit de Nou, umanitatea de dumnezeire si Legea de Har". Muntele Tabor este unul dintre principale Locuri Sfinte din Israel.

Norul se arata ca fiind lucrarea lui Dumnezeu, el aparand o singura data pe an, intotdeauna in acelasi loc si la aceeasi vreme. Odata cu privegherea ce se face in biserica, din varful muntelui se poate vedea, in directia Nazaretului, o fasie portocalie de nori, miscandu-se intr-un mod unic. Aceasta nu dispare de pe cer pana noaptea tarziu.

549 euro cu toate taxele incluse!!!!

 

ZIUA I 15.08: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Bethlehem

Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora  10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:20. Plecare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA II 16.08:  Ierihon– Hozeva - Marea MoartaBiserica Sf. Gherasim 

Mic dejun. Optional :P lecare spre Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc - unde parintele  va face o rugaciune pentru cei care ajung in acest  lacas, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”-vedere generala si Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste  Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran – vedere generala din autocar. Plecare spre hotel cu oprire la Manastirea Sfantului Gherasim de la Iordan (45 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III 17.08: Ierusalim Drumul CruciiM-tele Sion –  Bethlehem

Mic dejun. Plecare spre Ierusalim, unde se va intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventualele cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Vizita pe Muntele Sion unde se va opri la Mormantul Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul lui David si Zidul Plangerii.  Plecare spre Asezamantul Romanesc din Ierusalim – cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si  Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe Sfinte Moaste (10 euro/pers).Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV 18.08: Ierusalim - Muntele Maslinilor – Bethlehem – Tiberias

Mic dejun. Se merge pe M-tele Eleon la Biserica ortodoxa a Inaltarii Domnului si Biserica unde se afla Capul Sf. Ioan Botezatorul. Se continua cu Muntele Maslinilor, Biserica Maria MagdalenaGradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Sfantului Mormant al Maicii Domnului, Valea ChedronuluiLocul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Se pleaca in Bethlehem, unde se va vizita  Biserica Nasterii Domnului si Biserica Sf. Ecaterina. La ora 22:00 (aprox), plecare spre Muntele Tabor unde are loc Sf. Liturghie cu ocazia sarbatorii Schimbarea la Fata a Mantuitorului (pe stil vechi) si Minunea Coborarii Sf. Nor printre credinciosi. Cina si cazare Tiberias.

 

ZIUA V 19.08:  Tiberias – Tabha – Capernaum – Raul Iordan  

Mic dejun. Se pleaca de la hotel la ora 12:00 (aprox). Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Tabgha  – saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini,  Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul  gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers.). Plecare spre Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Raul Sf. Iordan -  in care a fost botezat Domnul Isus Hristos, pentru baie si botez simbolic. Cina si cazare Tiberias.

ZIUA VI 20.08:  Nazaret - Cana Galileii - Haifa – Tel Aviv

Mic dejun. Se va incepe programul cu Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia.Continuare spre Haifa, unde se pot admira faimoasele gradini Bahai’s. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv, decolare la 18:10 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21.00.

Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click AICI.

Lasa un mesaj

Puteti folosi urmatoarele atribute si taguri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>